flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалено порядок стягнення аліментів!

10 серпня 2017, 16:37

Шановні громадяни!

У відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів» була спрощена процедура стягнення аліментів.

Зокрема, аліменти можуть бути стягнуті за заявою про видачу судового наказу.

Так, той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

            У разі виникнення питань, ви маєте можливість звернутися за інформацією за номером (06247) 4-34-11.Повний текст закону за посиланням http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/ru/2037-19/.