flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Припинено дії мешканця Нью-Йорку, який несанкціоновано поширював інформацію про розташування Збройних Сил України

21 грудня 2022, 21:44

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 21.12.2022 призначено підготовче судове засідання відносно особи, яка обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.1142 КК України.

 

20.12.2022 Донецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, місцевого жителя смт. Нью-Йорк, за фактом умисного поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану:

- ч.2 ст.1142 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

                      

Згідно з матеріалами справи, у травні-червні 2022 року, обвинувачений з власного акаунту у «Telegram» поширював невстановленому абоненту «ДОНБАСС» інформацію щодо розташування підрозділів Збройних Сил України.

 

Злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області