flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівник правоохоронних органів обвинувачується у державній зраді

12 червня 2023, 12:08

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 30.05.2023 призначено підготовче судове засідання відносно особи, яка обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 111 КК України.

 

 

 

 

 

 

30 травня 2023 року від начальника відділу нагляду за додержанням законів територіальним управлінням Державного бюро розслідувань Донецької обласної прокуратури до суду надійшов обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст.111 КК України:

  • ч.1 ст.263 КК України - носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу;
  • ч.2 ст.111 КК України - державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану.

 

Відповідно до матеріалів кримінальної справи, на початку повномасштабного вторгнення, громадянин України, який працював інспектором місцевого відділення поліції, зустрівся з представниками РФ, які запропонували йому перейти на бік окупанта. В подальшому, перейшов на бік ворога та почав службу в окупаційній адміністрації у м. Бердянськ. При цьому, за місцем мешкання останнього вилучено цілий арсенал зброї, яка була придбано без передбачених законом дозволів.

 

Злочин карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

 

Оскільки у вказаному кримінальному проваджені здійснювалося спеціальне досудове розслідування, суд вважає необхідним повістки про виклик обвинувачених в судове засідання опублікувати на офіційному веб-сайті Дзержинського міського суду Донецької області веб-порталу «Судової влади України» та в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження.

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області