flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підтримували збройну агресію проти України: відкриті нові провадження відносно так званих «депутатів народної ради»

05 вересня 2023, 15:40

 

Ухвалами Дзержинського міського суду Донецької області від 05.09.2023 призначено підготовчі судові засідання відносно осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110 КК України, ч.2 ст.28 ч.5, ст.111-1 КК України.

 

Сьогодні вкотре з Донецької обласної прокуратури до суду надійшли два обвинувальних акти відносно осіб – громадян України, дії яких були кваліфіковані за ч.2 ст.110 КК України, як вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, та за ч.5 ст.111-1 КК України, як участь в організації незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

 

Відповідно до матеріалів кримінальної справи, громадяни України, усвідомлюючи свої дії, були обрані депутатами на так званих виборах до «народної ради», які відбувалися у окупованому Донецьку.

 

В подальшому обвинувачені приймали участь в ухваленні та виконанні рішень з метою організації та проведення незаконного референдуму, який відбувався наприкінці вересня минулого року.

                                                                                                             

Злочини караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Оскільки у вказаних кримінальних провадженнях здійснювалося спеціальне досудове розслідування, суд вважає необхідним повістки про виклик обвинувачених в судове засідання опублікувати на офіційному веб-сайті Дзержинського міського суду Донецької області веб-порталу «Судової влади України» та в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження.

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області