flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувальний акт відносно краматорчанина, якого обвинувачують у державній зраді, направлено до суду апеляційної інстанції для визначення підсудності

15 вересня 2023, 14:54

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 13.09.2023 обвинувальний акт відносно особи, яка обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України, направлено для визначення підсудності.

 

 

Як повідомлялося раніше, 28 серпня від прокурора Вінницької окружної прокуратури до суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно громадянина України, уродженця с. Зоря Костянтинівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України:

- ч.2 ст.111 КК України - державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинене в умовах воєнного стану.

 

Ухвалою суду від 29.08.2023 призначено підготовче судове засідання по даному кримінальному провадженні. Сторона обвинувачення та сторона захисту у підготовчому судовому засіданні вказували на те, що обвинувальний акт був направлений до Дзержинського міського суду Донецької області помилково, дане кримінальне провадження непідсудне зазначеному суду, оскільки місцем вчинення кримінального правопорушення є м. Краматорськ, м. Дружківка та с. Семенівка Краматорського району Донецької області.

Тобто, кримінальне провадження направлено Дзержинському міському суду Донецької області з порушенням територіальної юрисдикції, а тому необхідно направити матеріали провадження до суду апеляційної інстанції для визначення підсудності.

Обвинувачений підтримав позицію свого захисника та не заперечував проти клопотання прокурора.

Відтак, ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 13.09.2023 обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відносно краматорчанина, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України направлено до Дніпровського апеляційного суду для визначення підсудності.

 

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області