flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконно повідомила про розташування Збройних Сил України: мешканці Нью-Йорку загрожує позбавлення волі

15 вересня 2023, 15:52

У провадження судді Дзержинського міського суду Донецької області надійшов обвинувальний  акт відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.1142 КК України.

 

15 вересня з Донецької обласної прокуратури до суду надійшов обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки смт. Нью-Йорк, за фактом умисного поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану:

- ч.2 ст.1142 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

                       

Згідно з матеріалами справи, неодноразово у період з березня по травень 2023 року, з власних мотивів, несанкціоновано поширювала своїм знайомим за допомогою додатку «Telegram» інформацію про розташування, переміщення особового складу і техніки Збройних Сил України.

 

У текстових та голосових повідомленнях обвинувачена чітко описувала знаходження військових у місцевих локаціях, переміщення та розташування техніки у Калиновому, Сухій Балці, Юр’ївці, Старій Миколаївці.

 

Злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області