flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вступив на військову службу для участі у бойових діях проти України: єнакіївчанин обвинувачується у державній зраді

02 жовтня 2023, 15:10

У провадження Дзержинського міського суду Донецької області надійшов обвинувальний  акт відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України.

28 вересня з Донецької обласної прокуратури до суду надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина України, уродженця м. Єнакієве, за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення:

- ч.1 ст.111 КК України - державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.                       

 

Обвинувачений у період збройного конфлікту вирішив прийняти участь у бойових діях на боці ворога та знаходячись у м. Єнакієве 24 лютого 2022  року був мобілізований до незаконного збройного формування, яке підконтрольне та кероване збройними силами рф.

Прийнявши військову присягу, вступив на військову службу для участі у бойових діях проти України.

Проте, у серпні 2023 року, його злочинну діяльність було припинено. Виконуючи оборону позицій в районі населеного пункту Озарянівка, взятий у полон військовослужбовцями Збройних Сил України.

 

Злочином передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області