flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Організовувала голосування на псевдореферендумі: громадянку України можуть позбавити волі

13 жовтня 2023, 12:17

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 12.10.2023 призначено підготовче судове засідання відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110 КК України, ч.2 ст.28 ч.5, ст.111-1 КК України.

9 жовтня з Донецької обласної прокуратури до Дзержинського міського суду Донецької області надійшов обвинувальний акт  відносно особи – громадянки України, дії якої були кваліфіковані за ч.2 ст.110 КК України, як вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, та за ч.5 ст.111-1 КК України, як участь в організації незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

 

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, була призначена головою дільничної комісії м. Донецька та організовувала проведення голосування у незаконному референдумі, який відбувався наприкінці вересня минулого року на тимчасово окупованих територіях України.

 

Злочини караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

 

Оскільки у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося спеціальне досудове розслідування, оголошення про виклик обвинуваченого здійснюється на офіційному веб-сайті Дзержинського міського суду Донецької області веб-порталу судової влади України, в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

 

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області