flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту: громадянина України можуть позбавити волі

27 жовтня 2023, 14:20

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 26.10.2023 призначено підготовче судове засідання відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України.

25 жовтня 2023 року з Дніпровського апеляційного суду за результатами розгляду питання щодо вирішення територіальної підсудності надійшли матеріали кримінального провадження відносно особи – громадянина України, дії якого були кваліфіковані за ч.1 ст.111 КК України, як вчинення умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в період збройного конфлікту.

Так, громадянин України, проходив службу у складі «полку ДНР», а також був зарахований до окремої мотострілецької бригади ДНР, де здійснював забезпечення військовослужбовців зазначеного підрозділу зброєю та бойовими припасами.

Так, проходячи службу у складі новоствореної бригади РФ, дана особа, перебуваючи поблизу м. Горлівки Донецької області, здійснювала інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та приймала участь в бойових діях проти підрозділів ЗСУ.

У серпні 2023 року дану особу у складі відповідної бригади РФ було направлено до с. Озарянівка Торецької міської громади Бахмутського району Донецької області для виконання бойового завдання, де останнього військовослужбовцями ЗСУ взято до полону та припинено його протиправну діяльність.

Обвинувачений утримується під вартою, якщо його вину буде доведено у судовому засіданні, передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

 Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області