flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито провадження відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України

27 жовтня 2023, 14:28

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 24.10.2023 призначено підготовче судове засідання відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.110 КК України.

23 жовтня 2023 року з Донецької обласної прокуратури до Дзержинського міського суду Донецької області надійшов обвинувальний акт  відносно особи – громадянина України, дії якого були кваліфіковані за ч.2 ст.110 КК України, як умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.

Відповідно до матеріалів кримінальної справи, громадянин України, усвідомлюючи свої дії, був призначений «Головою Державного комітету лісного та мисливського господарства Донецької народної республіки».

В подальшому обвинувачений підписав наказ, що стосувався визначення місцезнаходження та площі лісових ділянок, призначених для проведення компенсаційних заходів з лісовідновлення, а також підтримував взаємодію з окремими друкованими засобами масової інформації, телебачення, мережі Інтернет та іншими засобами масової інформації, використовуючи їх для висвітлення діяльності «ДНР» і надавав інтерв’ю щодо приєднання працівників лісового господарства т.зв. «ДНР» до суспільного руху «Донецкая Республика».

Якщо вину даної особи буде доведено у судовому засіданні, передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області