flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі, без конфіскації майна: місцевому мешканцю, який сприяв діяльності терористичної організації, визначено покарання

08 грудня 2023, 15:23

05 грудня 2023 року Дзержинським міським судом Донецької області проголошено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні відносно місцевого мешканця, який обвинувачувався у  сприянні діяльності терористичної   організації.

Як повідомлялося раніше, у жовтні 2022 року до суду надійшов обвинувальний акт стосовно чоловіка, дії якого були кваліфіковані як інше сприяння діяльності терористичної організації:

- ч.1 ст.258-3 КК України - Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації.

Відповідно до матеріалів кримінальної справи, у квітні 2022 року обвинувачений добровільно погодився надавати інформацію щодо розташування особового складу та техніки Збройних сил України своєму знайомому – навіднику так званої «донецької народної республіки» .

Згодом, обвинувачений систематично виконував вказівки останнього.

Засуджений вину у вчинені кримінального правопорушення не визнав.

Незважаючи на невизнання засудженим своєї вини, його вина у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України підтвердилася зібраними та безпосередньо дослідженими в судовому засіданні доказами.

Сукупність таких обставин надала можливість зробити висновок про доведеність його винуватості поза розумним сумнівом у передбаченому законом порядку та призначити покарання у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі, без конфіскації майна.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області