flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«СУД ЛЮДСЬКОЮ МОВОЮ»

23 травня 2017, 13:29

        22 травня, у Києві проведено перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

          Його організаторами виступили Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд України, Державна судова адміністрація України, Національна школи суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

           Учасниками форуму були: судді-спікери, прес-секретарі судів та відповідальні за зв'язки з громадськістю та комунікацію, журналісти загальноукраїнських та регіональних видань, які працюють із судовою тематикою. За сприяння Державної судової адміністрації України через територіальні управління, у кожному обласному центрі, організовано відеоконференцзв’язок, що дозволяє брати участь у форумі як працівникам місцевих судів, так і представникам регіональних засобів масової інформації, що значно розширює аудиторію учасників та закцентує увагу на проблемах об'єктивного донесення інформації із зали суду до громадськості.

              Участь у такому форумі за допомогою засобів відеоконференцзв’язку у приміщенні Апеляційного суду Донецької області (м.Бахмут) прийняв і прес-секретар Дзержинського міського суду Донецької області Ільїчов С.Д.:

 «Для мене такі заходи – це перш за все неоціненний досвід у розбудові демократичної держави. Авторитет судової влади в суспільстві залежить не тільки від законності прийнятих рішень, від професіоналізму та моральності представників судової влади, а й від підтримки з боку засобів масової інформації, які здатні впливати на громадську думку, на правову позицію громадян в оцінках діяльності суду та правоохоронних органів по захисту їх прав та законних інтересів.

Саме проведення таких форумів з боку представників судової влади забезпечать не тільки відкритість суду, але й зміцнюватимуть довіру до суду, допоможе донести суспільству правдиву та неспотворену інформацію  щодо діяльності судової влади».

 

             Довідкова інформація: