flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонанс

07 липня 2017, 16:28

            В провадженні  Дзержинського міського суду Донецької області  знаходиться  кримінальне провадження  відносно  Лукичова О.В. за п.12. ч.2 ст 115 КК України та  Кротова Р.Л. за пп.12,13, ч.2 ст115 КК України. 

             Ухвалою  суду  від 07.07.2017 року  обвинуваченому Лукичову О.В. змінено  запобіжний захід з  тримання під варти на домашній  арешт та заборонено йому  протягом 60 днів  залишати власне житло  цілодобово із застосуванням  електронного засобу контролю.  

         Як встановлено судом під час судового розгляду, обвинувальний Лукичов О.В. страждає на тяжку хворобу, потребує дообстеження і тривалого лікування в умовах спеціалізованого лікувального закладу, інфекційного відділення.  У зв'язку з  тим, що підсудний не є  засудженою особою,  останній не може бути переведений в такий лікувальний заклад. З цих причин  суд прийшов  до висновку  змінити  обвинуваченому  запобіжний  захід.

           Обвинуваченому  Лукичову О.В.  зобов'язано виконувати  наступні  обов'язки:

- прибувати за викликом до суду,

-не відлучатися  із м.Торецька без дозволу суду,

- заборонено без поважних причин  цілодобово залишати місце свого проживання,

-повідомляти суд про намір змінити місце свого проживання.

       Також обвинуваченому роз'яснено, що відповідно  до ч.5 ст 181 КПК України працівники органу  внутрішніх справ з метою контролю за його  поведінкою мають право з'являтися в житло, під арештом в якому  він  перебуває, вимагати надати усні чи  письмові пояснення з питань, пов'язаних із виконанням покладених на нього  зобов'язань. У разі не виконання  покладених на обвинуваченого  вищенаведених обов'язків до нього  може бути застосований  більш  суворий запобіжний  захід.

        Строк дії ухвали, запобіжного заходу та покладення на Лукичова О.В. обов'язків визначено  до  04 вересня 2017 року.