flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Випив – за кермо не сідай!

11 вересня 2017, 11:06

Боротьба з нетверезими водіями на дорогах України вийшла на цілком новий рівень.

Так, у відповідності до ст. 130 КУпАП - керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, - карається штрафом у розмірі 10200 грн. з позбавленням прав керування на 1 рік. 20400 грн. за повторне протягом року порушення. Також нетверезих водіїв позбавлятимуть прав на три роки. На третій раз заплатити доведеться ще більше: штраф накладатимуть у розмірі 40800 грн. і позбавлятимуть прав на десять років.

Велика кількість ДТП в Україні, у яких гинуть і травмуються люди, стається через керування у нетверезому стані.

            Статистика розгляду справ вказаної категорії Дзержинським міським судом Донецької області за період з 01.01.2017 року по 11.09.2017 року виглядає наступним чином: кількість справ, яка перебувала у провадженні суду – 164, з яких 125 справ розглянуто. 125 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу на суму 938400 грн., сума добровільно сплаченого штрафу складає 61200 грн.

Підсумую коротко: керування транспорту у нетверезому стані – друга в Україні причина смертельних аварій, перша – свідоме порушення правил дорожнього руху.

Сідаючи за кермо, ви покладаєте на себе відповідальність за життя людей. Неуважна і необережна поведінка при керуванні транспортом може призвести до лиха!

 

Голова Дзержинського міського суду

Донецької області, суддя-спікер

Челюбєєв Євгеній Вікторович.