flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати проведення "Дня відкритих дверей" у Дзержинському міському суді Донецької області.

24 жовтня 2017, 11:44

            У Дзержинському міському суді Донецької області 12.10.2017 року пройшов «День відкритих дверей», на який були запрошені студенти 2 курсу Донбаського  державного коледжу  технологій та управління. Програма проведення «Дня відкритих дверей» включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: ознайомлення  з проектом «Електронний суд», роботою суду з використанням відеоконфенцзвязку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

            Крім того, гості прийняли участь у судовому засіданні по кримінальній справі. Також студенти мали нагоду відчути на собі дух суддівства, вдягнувши на себе суддівську мантію та нагрудний знак!

            Відкриття заходу супроводжувалося виступом голови Дзержинського міського суду Донецької області Челюбєєва Є.В., який розповів запрошеним гостям про реалізацію і захист прав людини, про особливості судоустрою та організацію здійснення судочинства в Україні, зокрема про судову практику у справах про злочини неповнолітніх. Розповів про те, яке значення для профілактики злочинності серед неповнолітніх має процесуальна діяльність судів, що здійснюють провадження у кримінальних справах.

            В ході бесіди були озвучені основні напрямки державної політики України стосовно дітей і заходи щодо її реалізації.

            Було звернуто увагу на той факт, що незважаючи на створення сприятливих умов для фізичного, інтелектуального та духовного розвитку дітей, рівень криміналізації у підлітковому середовищі залишається високим.

            Керівником апарату Дзержинського міського суду Чубенко С.О. були приведені деякі цифри, згідно моніторингу стану підліткової злочинності серед неповнолітніх в Україні, за попередній рік, з яких спостерігається позитивна динаміка зменшення кількості дітей, причетних до вчинення злочинів, в цілому.

            Також,  звернуто  увагу на  кримінальний  кодекс України - було доведено які саме покарання можуть застосуватися до неповнолітніх за вчинення злочинів та при яких умовах суд може звільнити від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру.

            Розширюючи межі обговорення поточної роботи суду, до діалогу приєднався помічник голови Дзержинського міського суду Донецької області Ільїчов С.Д., який відповідно до законів України «Про доступ до публічної інформації», керуючись Законом України «Про судоустрій і статус суддів», представив до ознайомлення офіційний веб-портал судової влади України та розповів про організаційне забезпечення функціонування порталу та регламент інформаційного наповнення, приділяючи особливу увагу веб-сторінкам Дзержинського міського суду Донецької області, у сфері контенту.

            Завершальним етапом «Дня відкритих дверей» стало запрошення гостей на оглядову екскурсію по території будівлі суду, з показом основних ділянок роботи, таких як зали судових засідань, канцелярії, архів та бібліотека суду.

            Учасники заходу отримали достатньо інформації та реальні уявлення про почесну та гідну, у той же час напружену та неспокійну багатопрофільну діяльність суддів та працівників апарату суду, що стало у нагоді для розвитку правової свідомості та правової культури студентської молоді.

 

            Прес-служба Дзержинського міського суду

            Донецької області