flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітаємо суддю Олександра Герю із проходженням кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді

20 листопада 2020, 08:55

Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення шістнадцяти суддів, які близько двох років не здійснювали правосуддя через припинення повноважень у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено.

Відповідно до Закону України, який стосується забезпечення функціонування системи правосуддя в період відсутності повноважного складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (№679-IX), Вища рада правосуддя у період відсутності повноважного складу ВККСУ ухвалює без рекомендації чи подання ВККСУ рішення про внесення Президенту України подання про призначення на посаду судді, повноваження якого припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який його було призначено, якщо колегією ВККСУ було визнано суддю таким, що відповідає займаній посаді.

Усі судді пройшли кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді і мають позитивне рішення колегії ВККСУ.

За результатами розгляду матеріалів 19 листопада 2020 року Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення, зокрема і судді Гері Олександра Геннадійовича – на посаду судді Дзержинського міського суду Донецької області.

Принагідно зазначаємо, що суддя пройшов ретельну перевірку. Під час розгляду матеріалів, ВРП не виявила відомостей, які б обґрунтовано та достовірно свідчили про недоброчесність судді чи порушення правил професійної етики і могли б перешкодити призначенню на посаду судді безстроково.

 

Нехай ваші зусилля будуть винагородженні повагою і довірою громадян, сприяють подальшому утвердженню засад законності, справедливості у суспільстві та державі!

 

Прес-служба  Дзержинського міського суду Донецької області