flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для присяжних Дзержинського міського суду Донецької області

16 лютого 2021, 09:49

Інформація  для присяжних Дзержинського міського суду Донецької області

 

            Дзержинський міський суд Донецької області звертає увагу присяжних на те, що згідно роз’яснень Національного агентства з питань запобігання корупції присяжні набувають статусу суб’єкта декларування у зв’язку із виконанням ними обов’язків у суді (абз.15 ч.1 ст. 1,пп. «ґ» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції».

      Якщо протягом 2020 року присяжний брав участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримав він виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язаний подати до 1 квітня 2021 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

      Якщо присяжний протягом  2020 року був увільнений від виконання обов’язків присяжного,  він також зобов’язаний подати  до 1 квітня 2021 року електронну декларацію за минулий рік.

      Додатково повідомляємо, що суб’єкт декларування може подати виправлену декларацію упродовж 7 днів після подання декларації, але не більше 3-х разів

      Нагадуємо, що для підпису Е-декларації  присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий ключ.

      Електронний цифровий підпис (ЕЦП) в Україні можна отримати в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів, перелік яких зазначений на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

 

Керівник апарату Дзержинського

міського суду Донецької області                                       С.О. Чубенко