flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох мешканців Торецької громади за умисне поширення інформації про розташування позицій Збройних Сил України

09 вересня 2022, 14:56

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 07.09.2022 визнано винуватими осіб, які обвинувачувалися у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.1142 КК України.

 

Як повідомлялося раніше, 09.08.2022 до суду надійшов обвинувальний акт стосовно двох працівників державної установи «Торецька виправна колонія (№2)» за фактом умисного поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану:

- ч.2 ст.1142 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.     

Згідно з матеріалами справи, у травні 2022 року один із співробітників виправної колонії, перебуваючи в м. Торецьк, фільмував на власний мобільний телефон місця розташування позицій Збройних Сил України – окопи та відправив відео колезі, який  переслав його ворогу на номер російського оператора мобільного зв’язку.

Згодом на російській «Telegram»-групі з’явилися вказані відеозображення.

Через незаконні дії чоловіків виникла загроза нанесення артилерійських та ракетних ударів по зазначеним позиціям українських захисників.

 

Судом встановлено, що між сторонами кримінального провадження досягнута та підписана угода про визнання обвинуваченими своєї винуватості у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення.

Відтак, обидва обвинувачені беззастережно визнали свою винуватість у інкримінованому їм злочині, щиро каялися.

 

Вироком суду засуджених визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення та призначено їм покарання у виді п’яти років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановивши три роки іспитового строку із відповідними зобов’язаннями кожному.

 

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області