flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено колишнього учасника незаконного збройного формування

16 вересня 2022, 13:52

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 14.09.2022 визнано винуватим особу, яка обвинувачувалася  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.260 КК України.

 

Як повідомлялося раніше, 31.08.2022 до суду надійшов обвинувальний акт стосовно чоловіка, який дав свою згоду на участь у незаконному збройному формуванні для виконання його цілей та завдань:

- ч.2 ст.260 КК України - створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності.

 

Відповідно до матеріалів кримінальної справи з кінця квітня 2014 по липень 2016 року, обвинувачений, перебуваючи у м. Донецьк, систематично виконував накази свого безпосереднього командира по здійсненню визначених йому завдань незаконного збройного формування так званої «донецької народної республіки».

 

Згодом, у липні 2016 року, добровільно вийшов з вказаного незаконного  збройного формування та виїхав з тимчасово окупованої території м. Донецьк.

 

Судом встановлено, що між сторонами кримінального провадження досягнута та підписана угода про визнання обвинуваченим своєї винуватості у вчиненні кримінального правопорушення.

Відповідно до умов цієї угоди засуджений беззастережно визнав свою винуватість у інкримінованому йому злочині, щиро каявся. Крім цього, сторони угоди погодили покарання у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації майна.

 

Вироком суду чоловіка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації майна та звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановивши один рік іспитового строку із відповідними зобов’язаннями.

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області