flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито провадження відносно громадянина України, який обвинувачується у добровільному зайнятті посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 КК України)

24 квітня 2024, 17:42

На початку квітня 2024 року з Донецької обласної прокуратури до суду надійшов обвинувальний акт відносно громадянина України, відповідно до якого його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111 КК України:

- ч.7 ст.111 КК України – добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Згідно з матеріалами справи встановлено, що  після створення незаконних правоохоронних органів на тимчасово окупованій території м. Донецьк зазначений вище громадянин України, який в минулому  проходив службу в органах внутрішніх справ, усвідомлюючи суспільну небезпечність своїх дій, діючи умисно, всупереч інтересам держави України, її суверенітету й територіальній цілісності, прийняв пропозицію представників держави-агресора російської федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «днр» та добровільно зайняв посаду начальника відділу поліції з обслуговування одного з районів міста Донецька, в незаконному правоохоронному органі «МВД днр», створеному на тимчасово окупованій території одного з районів м. Донецьк.

Вчинення діянь, зазначених у ч. 7 ст. 111 КК України, караються позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Оскільки у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося спеціальне досудове розслідування, суд вважає необхідним повістки про виклик обвинуваченого в судове засідання опублікувати на офіційному веб-сайті Дзержинського міського суду Донецької області веб-порталу Судової влади України, в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області