flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання з пожежної безпеки

03 грудня 2021, 14:34

Сьогодні близько опівдня судовими охоронцями та керівництвом суду було організовано проведення навчальної евакуації та інструктажу щодо правил пожежної безпеки та дій у разі виникнення пожежі.

 

Судовими охоронцями та керівництвом Дзержинського міського суду Донецької області з метою виконання вимог законодавства з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки було  проведено з суддями та працівниками апарату суду навчальну евакуацію.

Так, в 11-42 год. судові охоронці почали голосно повідомляти суддів та працівників суду про пожежу на другому поверсі будівлі суду і надавати чіткі вказівки щодо алгоритму дій в даних умовах.

На сходових маршах судові охоронці жестами вказували напрямок руху до виходу з приміщення. Запобігаючи скупченню людей на площі перед приміщенням суду, працівникам надавали команди та шляхи відходу.

Керівник апарату суду Світлана Чубенко порахувала кількість врятованих та поіменно перевірила присутність всіх суддів та працівників суду згідно до Журналу обліку приходу та виходу працівників з роботи.

Після завершення навальних заходів, з присутніми було проведено інструктаж -було роз’яснено порядок дій на випадок виникнення пожежі, правила користування первинними засобами пожежогасіння.

Особливу увагу було приділено питанню організації евакуації, зокрема як саме поводити себе у разі евакуації при пожежі, на що звертати увагу та як не допустити паніки. Було наведено приклади світового досвіду щодо евакуації при пожежі.

 

Присутнім було наголошено на обов’язковому дотриманні правил пожежної безпеки на робочому місці та у побуті, дотримувати порядок на робочому місці та у кабінеті.

 

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області