flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ять років позбавлення волі призначено ньюйоркцю, який поширював інформацію про розташування Збройних Сил України

17 лютого 2023, 11:14

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 15.02.2023 призначено покарання особі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.1142 КК України.

 

 

 

Як повідомлялося раніше Донецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, місцевого жителя смт. Нью-Йорк, за фактом умисного поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану:

- ч.2 ст.1142 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

                       

Згідно з матеріалами справи, у травні-червні 2022 року, обвинувачений з власного акаунту у «Telegram» поширював невстановленому абоненту «ДОНБАСС» інформацію щодо розташування підрозділів Збройних Сил України.

 

Вчинений злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Суд прийшов  до висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції від суспільства, у зв`язку з чим призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі, оскільки саме таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення засудженого та запобіганню вчинення ним нових злочинів.

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області