flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія місцевої маршрутки визнано винним у справі щодо порушення правил карантину людей

08 липня 2020, 16:03

3 липня суддя Дзержинського міського суду розглянув матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності водія С., який порушив правила щодо карантину людей, перевозивши наднормову кількість пасажирів.

 

З матеріалів справи вбачається, що наприкінці червня, зранку, водій С. здійснював міське перевезення пасажирів за маршрутом Торецьк – Петрівка з перевищенням встановленої на перевезення кількості пасажирів, а саме, у кількості 27 пасажирів, що більше ніж 22 місця для сидіння, чим порушив правила щодо карантину людей.

 

Водій в судовому засіданні вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав, пояснив, що в автобусі було на 5 пасажирів більше, ніж допускається. Обмеження на перевезення кількості пасажирів за кількістю місць для сидіння введені у зв'язку з карантином, при цьому раніше за вказаним маршрутом було 4 автобуси, а тепер лише один, тож люди їхали зранку на роботу, зокрема, він забирав медпрацівників, яким на роботу о 8.00 год. з цих причин допустив перевищення кількості пасажирів. Люди сваряться, всім треба їхати, однак він пішов на порушення лише через те, що перевозив медиків. Розуміє, що допускати порушення норм заборонено, в подальшому подібне не допустить.

 

Суд проаналізував докази по справі з точки зору їх допустимості, об'єктивності, достатності та зазначає, що за встановлених обставин, в діях С. формально вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП, а саме порушення правил щодо карантину людей.

 

Проте, суд вважав можливим звільнити водія від адміністративної відповідальності за малозначністю та оголосити йому усне зауваження, оскільки діяння, вчинене ним, хоча й містило в собі юридичні ознаки правопорушення, але внаслідок конкретних обставин є незначним, не завдало істотної шкоди суспільним та державним інтересам, а також правам та свободам інших осіб.

 

Відтак, водія визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та звільнено від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

 

Прес-служба Дзержинського міського суду Донецької області